lördag 25 juli 2009

Otroligt spännande

Skall man bli Teamet som skall åka hem med 10 000kr i fickan...
och samtidigt få med sig hem väldens godaste matfisk hem.....
Gösfestivalen är ju en av årets höjdpunkter...
Inbjudan.pdf
eller kolla in Hemsidan och klicka på Gösfestivalen i Menyn....

Glöm inte att kolla på filmen längst ner i blogginlägget......

Panerad Gös

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 20 min

Ingredienser:
600-700 g färsk Göskfilé
2 dl matlagningsgrädde
1 dl ströbröd
1½ tsk salt
2 krm peppar
matfett till stekning
Marinad:
½ dl olivolja
1 tsk Samblolek
Sås 1
knorr Vitlöksdressing 1 påse till 2 dl
Rödlök hackad
Creme Fraiche 2 dl

Tillagning:
Blanda ihop marinaden
Dela fiskfilén i portionsbitar och
lägg dem i marinaden i ca 2-3 timmar,
Doppa fiskbitarna i grädden och
vänd i ströbröd blandat med salt och peppar.
Stek i ganska rikligt med fett på medelstark värme,
3-4 minuter på varje sida.
Vänd fisken när paneringen fått vacker färg på ena sidan.
Blanda ihop såsen ställ in i kylen...
serveras med klyftpotatis

Hittade en trevlig film från 2006 Gösfestival...